۱۵ دلیل برای داشتن وبلاگ شخصی

در مطلب قبلی با موضوع شروع وبلاگ نویسی بیشتر در خصوص سختی‌های شروع این کار و انتشار نوشته اول در وبلاگ توضیح دادم و قسمت‌هایی از توصیه دوستانم را برای استفاده از تجربیات آنها بیان کردم. در این نوشته قصد دارم تا بیشتر در مورد دلایل روی آوردن به وبلاگ نویسی و مزایای داشتن وبلاگ شخصی بنویسم.

 

امروزه وبلاگ نویسی و انتشار محتوا در فضای وب با فراگیر شدن عضویت در شبکه‌های اجتماعی و استفاده از نرم‌افزارهای پیام‌رسان با استقبال کمتری مواجه شده و روز به روز از تعداد فعالین این حوزه کاسته می‌شود. البته دلیل اصلی این کار می‌تواند هجوم عامه مردم به سمت استفاده از پیام‌رسان‌ها و عضویت در شبکه‌های اجتماعی باشد. ولی در این میان نبایستی از مزایای وبلاگ نویسی و انتشار محتوا در فضای وب غافل شد.

 

مقالات زیادی در مورد معایب فراگیر شدن پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی و همچنین فرصت‌های حاصل از آن نگاشته شده است. قصد من در این نوشتار مخالفت یا موافقت با فعالیت و انتشار محتوا در این شبکه‌ها نیست بلکه در آن می‌کوشم دلایلی را که لزوم وبلاگ نویسی و داشتن وبلاگ شخصی را بیان می‌کنند به صورت خلاصه و جامع تشریح کنم.

 

پست مرتبط: وبلاگ نویسی یا نوشتن در شبکه‌های اجتماعی ؟

 

۱. وبلاگ نویسی باعث رشد و پیشرفت ما در نویسندگی و انتشار محتوا می‌شود.

نویسندگی یکی از مهارت‌هایی است که بسیار مفید و کاربردی می‌باشد و در زندگی کاری و شخصی می‌تواند به میزان قابل توجهی مؤثر واقع گردد.

 

 ۲. وبلاگ نویسی باعث داشتن یک زندگی آگاهانه می‌شود.

وقتی که شما افکار و نظرات خود را به صورت روزانه در وبلاگ شخصی خود می‌نویسید و در معرض دید عموم قرار می‌دهید، این کار باعث می‌شود که همه روزه در مورد مسیری که در حال طی کردن آن هستید و اهداف و افکار و عقایدتان بیاندیشید و یک زندگی آگاهانه داشته باشید.

 

پست مرتبط: روش‌های کسب درآمد از طریق وبلاگ نویسی و تولید محتوا

 

 ۳. وبلاگ‌نویسی باعث می‌شود هوشیارانه به اتفاقات و رویدادهای روزانه اطرافتان نگاه کنید.

وقتی که قرار باشد هر روز وبلاگ خود را به روز کنید و مطلب جدیدی در آن بنویسید، لازم است که همواره به دنبال سوژه‌ها و اتفاقات جالب در زندگی و اطرافتان باشید تا بتوانید در مورد آن بنویسید و دیدگاههایی نو از رویدادهای روزمره ارائه کنید.

 

 ۴. وبلاگ نویسی باعث هدایت شما به سمت زندگی بهتر و منظم‌تر می‌شود.

وقتی که قرار باشد هر روز در مورد موضوعی جدید بنویسید و حرف‌های نو و خوب بزنید، لازم است که زمان مشخصی به آن اختصاص دهید. این موضوع باعث برنامه‌ریزی بهتر و انجام کارای فعالیتهای روزانه‌تان  خواهد شد.

 

پست مرتبط: ۴ تاکتیک ساده سئو برای وبلاگ نویسان + سخنرانی تد در مورد عملکرد گوگل

 

 ۵. وبلاگ نویسی باعث آشنایی و ارتباط با افراد جدید می‌شود.

بعد از اینکه چندین نوشته جدید در وبلاگ شخصی منتشر شود، به مرور نظرات، ایمیلها و پیامهای مختلف برای شما ارسال می‌شود که از طریق خوانندگان مطالب وبلاگ و مخاطبانتان می‌باشد. این کار باعث آشنایی با افراد جدید و شکل‌گیری دوستی‌های ماندگار می‌شود.

 

 ۶. وبلاگ‌نویسی باعث آشنایی دیگران با افکار و عقاید شما می‌شود.

مطالبی که در وبلاگ شخصی شما منتشر می‌شود نمایانگر افکار و عقاید شما می‌باشد. در نتیجه مخاطبان شما و خوانندگان وبلاگتان به مرور با دیدگاههای شما آشنا شده و در صورتی که برایشان مفید باشد، آنها را در زندگی روزانه‌شان به کار خواهند بست و از آنها استفاده خواهند کرد.

 

پست مرتبط: ۸ مهارت لازم برای شروع وبلاگ نویسی

 

 ۷. وبلاگ نویسی باعث اصلاح سبک زندگی، عقاید و افکار شما خواهد شد.

وقتی شما نوشته‌هایی در مورد تفکرات و سبک زندگی خود منتشر کنید، دیگران با مطالعه مطالب وبلاگ شما با آنها آشنا خواهند شد و با نظرات و پیامهایی که برای شما ارسال می‌کنند، آنها را به چالش کشیده و از تجربیات خود برای شما خواهند گفت در این صورت شما را به تفکر و احیانا به سمت اصلاح عقاید و نظراتتان هدایت خواهند کرد.

 

 ۸. وبلاگ نویسی باعث شکل گیری برند شخصی شما می‌شود.

شما با وبلاگ نویسی و جذب مخاطبان زیاد می‌توانید به مرور به چهره‌ای شناخته شده در بین افراد تبدیل شوید که با افکار، عقاید و گذشته شما آشنایی کامل دارند و مطمئنا آشنایی با حجم زیادی از مخاطبان که طرفدار شما و نوشته‌هایتان هستند می‌تواند بسیار لذتبخش بوده و در بسیاری از مشکلات زندگی راهگشای شما باشد.

 

پست مرتبط: ۴ توصیه برای کسب موفقیت در وبلاگ نویسی

 

 ۹. وبلاگ نویسی باعث می‌شود یک رزومه آنلاین معتبر داشته باشید.

نوشتن روزانه مطالب در وبلاگ به مرور و با گذشت زمان به رزومه‌ای معتبر و قابل اتکا تبدیل می‌شود که هرکسی با مطالعه و مرور نوشته‌های شما به بهترین شکل ممکن می‌تواند با افکار، سبک زندگی و مهارتهای شما آشنا شود.

 

 ۱۰. وبلاگ نویسی باعث بهبود و تقویت اعتماد به نفس می‌شود.

از طریق نوشتن و انتشار روزانه مطالب در فضای وب به مرور احساس می‌کنید که در جامعه مفید واقع می‌شوید و برای خودتان ثابت می‌شود که حرفهایی برای گفتن به مخاطبانتان دارید و می‌توانید مطالب مفید و کاربردی به عموم عرضه کنید. با این روند روز به روز اعتماد به نفس شما تقویت می‌شود.

 

پست مرتبط: ۱۰ توصیه برای نوشتن یک پست جذاب و سئومحور برای وبلاگ + یک سخنرانی تد

 

 ۱۱. وبلاگ نویسی باعث می‌شود افراد بتوانند علم و دانش و مهارتهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.

افراد با نوشتن از مهارتها و دانش خود در وبلاگ باعث می‌شوند دیگران نیز بتوانند آن مهارتها را بیاموزند و به مرور باعث رشد فهم و آگاهی افراد جامعه و در نتیجه حرکت جامعه به سمت توسعه و پیشرفت خواهند شد.

 

 ۱۲. وبلاگ نویسی می‌تواند باعث کسب درآمد شود.

در صورتی که فردی به صورت حرفه‌ای به وبلاگ‌نویسی بپردازد، می‌تواند به مرور و با افزایش تعداد مخاطبین و مراجعین به کسب درآمد از این راه بپردازد.

 

پست مرتبط: ۳ دستاورد وبلاگ نویسی روزانه + فیلم مصاحبه اولین وبلاگ نویس ایرانی

 

 ۱۳. وبلاگ نویسی حرفه‌ای و تخصصی باعث تشکیل یک شبکه‌ی حرفه‌ای می‌شود.

با پرداختن به مطالب و موضوعات تخصصی در وبلاگ شخصی به مرور و با افزایش مراجعین، می‌توان شبکه‌ای از افراد متخصص در یک حوزه خاص را تشکیل داد که علاوه بر اینکه باعث رشد و بهبود آگاهی شما در آن زمینه خاص می‌گردد بلکه می‌توان از این گروه تشکیل شده برای اهداف مختلف بهره جست.

 

 ۱۴. وبلاگ نویسی باعث تولید محتوایی ماندگار می‌شود.

یکی از مزایای بسیار مهم وبلاگ‌ نویسی این است که مطالب و محتوای تولید شده، در هر زمان و مکانی که دسترسی به اینترنت وجود داشته باشد، امکان مطالعه و بهره‌بردای دارد و این باعث می‌شود تجربیات و نوشته‌های شما سالهای سال باقی مانده و مورد استفاده واقع شود و بقیه افراد مطالعه کرده و از آنها استفاده کنند.

 

پست مرتبط: اصول راه‌اندازی کسب و کار براساس برند شخصی + سخنرانی تد درمورد رموز موفقیت

 

 ۱۵. وبلاگ نویسی باعث می‌شود شما صاحب فضایی برای تبلیغ و ترویج کالا و یا خدمت خاص خود شوید.

در صورتی که شما فردی موفق و پیگیر در حوزه وبلاگ نویسی باشید، به مرور و با افزایش تعداد مراجعین می‌توانید به تبلیغ کالا یا خدمت خاصی که ارائه می‌کنید بپردازید و از این طریق درآمد خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید.

در انتها پیشنهاد می‌کنم در صورتی که هنوز وبلاگ شخصیتان را ندارید، در اولین فرصت نسبت به راه‌اندازی وبلاگ شخصی و انتشار مطالب به صورت منظم در آن اقدام نمایید تا بیشتر از این فرصت را از دست ندهید.

 

این مطالب رو هم پیشنهاد می‌کنیم ببینید

21 دیدگاه

  1. سلام!
    آقای قربانی عزیز. ممنون بابت این مقاله…اما من می ترسم بنویسم‌!
    بعد از چندسال که باخودم سر داشتن و نداشتن سایت درگیر بودم، هاست و دامینم رو خریدم…اما ترس از ارائه ی اولین مطلب اجازه نمیده این کارو بکنم…همه میگن محتوا حتما باید مفید باشه…اما من می خواستم سایتم برام یه گوشه ی امن باشه فقط و فقط واسه نوشتن و یادگرفتن…همه میگن باید محتواهات در مورد یه موضوع باشه اما من به حسب شخصیتم از هزارتا چیز مختلف خوشم میاد که دوست دارم درموردشون بنویسم…نمی دونم چی کار کنم واقعا!
    حتما لازمه همه از دستورالعملهای یکسان استفاده کنن؟حتما لازمه رسم الخط همه ی نوشته هات یه جور باشه؟ اصلا لازمه همه ی نوشته هات با توجه به مخاطب نوشته بشن؟نمی خوام بر اساس سلیقه ی بقیه بنویسم…دوست دارم حداقل لابه لای نوشته هام خود واقعیمو حس کنم!
    نظرتون چیه؟

    1. سلام فاطمه‌جان،
      به نظرم تنها قوانین ضروری که تو وبلاگ نویسی باید رعایت کنی همونایی هستن که خودت بهشون فکر کردی و خیلی خوب بیانشون کردی.

      من می خواستم سایتم برام یه گوشه ی امن باشه فقط و فقط واسه نوشتن و یادگرفتن

      نمی خوام بر اساس سلیقه ی بقیه بنویسم…دوست دارم حداقل لابه لای نوشته هام خود واقعیمو حس کنم

      شما اگه فقط اینها رو رعایت کنی، به جاهای خیلی خوبی می‌رسی و وبلاگت به مرور دیده میشه و بقیه از محتوایی که تولید می‌کنی، لذت خواهند برد و حسابی یاد خواهند گرفت.

      افرادی که هزاران شرط و شروط برای نوشتن وبلاگ میذارن مطمئنا تجربه این کار رو به صورت مداوم نداشتن و یا حداقل صاحب وبلاگ موفق و پربازدیدی نیستن.

      در مورد ترس از ارائه هم، به نظرم تا وقتی این ترس رو داری، آدرس وبلاگت را به هیچ کس نده و فقط بنویس و منتشر کن، خیلی بعید هست که او کسانی که از قضاوت‌ها و نظراتشون می‌ترسی حتی بعد از سالها بتونن وبلاگ تو رو پیدا کنن و مطالبت رو بخونن.
      اون مطالب رو تنها کسانی خواهند خوند که مثل خودت فکر می‌کنن و دنبال چنین موضوعاتی هستند و این به مرور باعث شکل‌گیری بهترین و اثربخش‌ترین ارتباطات زندگیت خواهد شد.

      همه وبلاگ‌نویس‌ها در ابتدای مسیر وبلاگ‌نویسی این جنس احساسات و موانع رو تجربه کردن ولی چون تونستن بر اونها غلبه کنن، تبدیل به آدمهای موفق این حوزه شدن.
      مطمئنم که تو هم می‌تونی و اگه جدیت و پشتکار داشته باشی، روزی وبلاگت یکی از وبلاگهای پرطرفدار و پربازدید فضای وب فارسی خواهد بود.

      موفق باشی.

    1. محمد عزیز،
      خوشحالم از اینکه با وبلاگم آشنا شدی و قراره که به اینجا سر بزنی،
      امیدوارم بیشتر از نظراتت برام بنویسی تا دوستی‌های عمیق‌تری شکل بگیره.
      موفق باشی

  2. سلام
    مطالب جالبی بود.من میخوام وبلاگ نویسی رو آغاز کنم اگه راهنماییم کنید که از کجا وبه چه شکل شروع بکنم ممنون میشم.

    1. سلام رسول عزیز،
      امیدوارم تصمیمت برای این کار جدی باشه و بدون کوچکترین تردید و تاخیری وبلاگ نویسی رو شروع کنی که مطمئنا دستاوردهای بسیاری برات خواهد داشت.
      فعالیت‌های مربوط به وبلاگ نویسی در کل به دو بخش تقسیم میشه: بخش اول همان نوشتن هست و بخش دوم هم مربوط میشه به جنبه‌های فنی که همون خرید دامنه و نصب پوسته و سایر موارد هست.
      به نظر من کسی که می‌خواد وبلاگ نویسی رو شروع کنه، بهتره در ابتدای مسیر اصلا درگیر بخش دوم نشه و صرفا با نوشتن کار رو آغاز کنه و یه مدتی پیش بره و در ادامه به بخش دوم کار هم بپردازه.
      برای همین بهترین رویکرد شروع کار از طریق سرویس‌های رایگان وبلاگ نویسی هست که بلاگفا و ویرگول از اون جمله هستند.
      البته نوشتن تو شبکه‌های اجتماعی همچون کانال شخصی تو تلگرام و صفحه اختصاصی تو اینستاگرام هم می‌تونه انتخاب خوبی باشه.
      امیدوارم پاسخ سؤالت رو گرفته باشی.

    1. سلام،
      البته این موضوع بستگی به استراتژی محتوای شما داره و همچنین ملاحظات سئو.
      ولی به عنوان یه وبلاگ نویس و نه متخصص سئو، به نظرم اگه تو همون دامنه با یه فولدربندی جداگانه و یا تو یه زیردامنه بنویسید بهتر باشه.
      البته توصیه می‌کنم با یه متخصص سئو هم مشورت کنید.
      موفق باشید.

  3. ممنون به خاطر این مطلب زیبا و تاثیر گذار، من بعد از سال‌ها اهمال کاری بالاخره وبلاگ نویسی را شروع کردم و اولین مطلب را هم در خصوص اهمال کاری منتشر کردم. مزید امتنال است مطالعه بفرمایید
    http://saeedkhri.ir/?p=1

    1. بله، کاملا درست می‌فرمایید.
      ولی چه بسیار نویسندگان زبردست و کاربلدی که از داشتن وبلاگ شخصی و انتشار نوشته‌هایشان در فضای وب محروم‌اند و در نتیجه دیگران نیز از نوشته‌های زیبای آنان.
      پس چه بهتر که با در نظر گرفتن مزایای بی‌شمار این کار همه افرادی که حرفی برای گفتن دارند، به راه‌اندازی وبلاگ شخصی روی بیاورند.
      موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *