۸ مهارت لازم برای شروع وبلاگ نویسی

مهارت‌های مختلفی وجود دارند که برای شروع وبلاگ نویسی موردنیاز هستند. امروزه با توجه به توسعه زیرساخت‌های کشوری و جهانی برای استفاده از اینترنت و دسترسی بخش بزرگی از مردم به این امکانات، یادگیری مهارت‌های مختلف به‌صورت آنلاین و انفرادی در بین مردم فراگیر شده و با سهولت بیشتری انجام می‌شود.

بسیاری از فعالان حوزه وبلاگ نویسی هم که اتفاقاً درزمینه تخصصی خودشان موفق ظاهرشده‌اند، اکثر مهارت‌های خود را از این طریق فراگرفته‌اند.

اگر شما هم تصمیم به راه‌اندازی وبلاگ شخصی (در هر زمینه‌ای و با هر موضوعی) دارید، در این پست سعی کرده‌ام ۸ مهارت مهم و تأثیرگذار را که برای کسب موفقیت درزمینه وبلاگ نویسی ضروری هستند، به‌صورت خلاصه توضیح دهم.

۱. وردپرس

با توجه به فراگیری گسترده استفاده از وردپرس برای مدیریت محتوای وبلاگ، معمولاً اکثر افراد از این پلتفرم استفاده می‌کنند. به همین دلیل آشنایی با محیط وردپرس و همچنین نحوه استفاده از ویرایشگر آن، یکی از مهارت‌های ضروری برای راه‌اندازی وبلاگ است.

البته در صورت کسب مهارت کار با ویرایشگر وردپرس، کار کردن با سایر ویرایشگرها نیز تسهیل خواهد شد. علاوه بر این موارد، وردپرس قابلیت‌های بیشتر و بهتری نسبت به سایر ویرایشگرها دارد.

همچنین برای سایت‌های وردپرسی قالب‌ها و افزونه‌های رایگان متنوعی وجود دارد که این موضوع باعث می‌شود تا شما در صورت استفاده از وردپرس، راحت‌تر بتوانید وبلاگ خودتان را شخصی‌سازی کنید.

۲. زبان برنامه‌نویسی HTML پایه

اگرچه استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس، بسیاری از کارهای مدیریت وبلاگ را آسان می‌کند، ولی داشتن سطح پایه‌ای مهارت برنامه‌نویسی HTML در ادامه راه وبلاگ نویسی برای شما بسیار مفید و کاربردی خواهد بود.

داشتن این مهارت به شما این امکان را خواهد داد تا بتوانید تغییرات موردنیاز را که از طریق ویرایشگر وردپرس امکان‌پذیر نیست به‌راحتی در وبلاگ ایجاد کنید. البته این مهارت چندان دشوار نیست و با چند بار تمرین و استفاده عملی و به‌راحتی قابل یادگیری است.

۳. طراحی گرافیک

داشتن مهارت ابتدایی درزمینه طراحی گرافیک، در وبلاگ نویسی می‌تواند بسیار مفید واقع شود. اگرچه وردپرس و سایر پلتفرم‌های وبلاگ نویسی، الگوهای زیبایی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد، ولی بسیاری از افراد دوست دارند تا وبلاگشان را بیشتر شخصی‌سازی کنند. در این‌گونه مواقع داشتن مهارت‌های طراحی گرافیک و استفاده از نرم‌افزارهای تخصصی در آن زمینه بسیار مفید خواهد بود.

آموزش‌های آنلاین زیادی برای نرم‌افزارهای تخصصی طراحی گرافیک وجود دارد که ازجمله این نرم‌افزارها می‌توان به Adobe Photoshop، Adobe Premier، Adobe Illustrator و Corel Draw اشاره کرد.

۴. کپی رایتینگ

نوشتن متون ترغیب‌کننده، جذاب و زیبا، هنری است که هر وبلاگ نویس برای رسیدن به موفقیت به آن نیاز دارد.

توانایی جذب مخاطب و تولید محتوای تخصصی، مرتبط و الهام‌بخش ازجمله مهارت‌هایی هستند که هر وبلاگ نویس تأثیرگذاری باید آن‌ها را در سبد مهارت‌های خود داشته باشد.

برای تقویت مهارت‌های کپی رایتینگ و نویسندگی، مطالعه کتاب‌های ادبیات تبلیغ نوشته رابرت دابلیو. بلای و همه نویسنده‌ایم نوشته آن هندلی می‌توانند مفید واقع شوند.

۵. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

مهارت مهم دیگری که هر وبلاگ نویسی باید آن را داشته باشد، مدیریت و بازاریابی شبکه‌های اجتماعی است. توییتر، تلگرام و اینستاگرام ازجمله پلتفرم‌های سرگرم‌کننده و جذاب هستند که شما برای توسعه و ترویج محتوای تولیدی خود و جذب فالوئر به استفاده از امکانات آن‌ها نیاز خواهید داشت.

۶. بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو

اگر می‌خواهید ترافیک وبلاگ خودتان را به‌صورت ارگانیک افزایش دهید، ناچار به رعایت اصول و قوانین مربوط به بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو هستید.

کتاب‌ها و منابع آنلاینی که درزمینه سئو در فضای وب وجود دارند، می‌توانند برای این کار مفید باشند.

ازجمله این منابع می‌توان به کتاب سئو محتوا در وبلاگ حمید طهماسبی اشاره کرد.

۷. گوگل آنالیتیکس

به‌منظور بهینه‌سازی وبلاگ برای افزایش میزان بازدیدکنندگان، استفاده از سایت و یا افزونه گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) مفید خواهد بود.

دارا بودن مهارت استفاده از این امکان، کمک خواهد کرد تا شما بتوانید ترافیک وبلاگتان را تحت نظر داشته باشید. علاوه بر این با استفاده از امکانات گوگل آنالیتیکس می‌توانید اطلاعاتی نظیر سایت‌هایی که مخاطبان ازآنجا به وبلاگ شما هدایت می‌شوند، نحوه پیدا کردن وبلاگتان توسط مخاطبان، صفحات موردعلاقه آنان و مدت‌زمانی را که در صفحات مختلف صرف می‌کنند، به دست آورید.

۸. عکاسی

مهارت عکاسی یک مهارت بسیار تأثیرگذار برای داشتن یک وبلاگ پرمخاطب و موفق است. سعی کنید با یادگیری هرچه بهتر این مهارت، تهیه یک دوربین عکاسی باکیفیت و استفاده از عکس‌هایی که با استفاده از آن ثبت می‌کنید در پست‌های وبلاگتان، مخاطبان زیادی را جذب کنید.

 

مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

۴ توصیه برای کسب موفقیت در وبلاگ نویسی

۳ دستاورد وبلاگ نویسی روزانه + فیلم مصاحبه اولین وبلاگ نویس ایرانی

۱۲ زمینه توسعه فردی با وبلاگ نویسی

این مطالب رو هم پیشنهاد می‌کنیم ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *