میکروبلاگینگ چیست؟

میکروبلاگینگ

میکروبلاگینگ (Microblogging) یا وبلاگ نویسی کوچک درواقع ترکیبی از وبلاگ نویسی و پیام فوری است.

این روزها با توجه به عجله و اشتیاق روزافزون مردم به مطالعه و اشتراک‌گذاری مطالب کوتاه، میکروبلاگینگ به‌صورت وسیعی توسعه یافته است.

میکروبلاگینگ به شما این امکان را می‌دهد که در کوتاه‌ترین زمان ممکن پیامی را که در ذهن دارید به‌صورت آنلاین و به‌آسانی با دیگران به اشتراک بگذارید. همچنین به ساده‌ترین شیوه ممکن پیام‌ها و نوشته‌های کوتاه دیگران را بخوانید.

این کار در بستر پلتفرم‌های مختلف صورت می‌گیرد.

تفاوت میکروبلاگینگ با وبلاگ نویسی

میکروبلاگینگ تفاوت‌های اساسی با وبلاگ نویسی سنتی دارد.

مهم‌ترین تفاوت این دو در این است که وبلاگ نویسی در فضای اختصاصی و بدون محدودیت خاصی در تعداد کلمات و حجم محتوا صورت می‌گیرد که مدیریت فضای اختصاصی نیز با فردی است که دامنه متعلق به اوست.

ولی در میکروبلاگینگ از فضا و پلتفرم دیگری برای انتشار محتوا استفاده می‌شود که محدودیت‌هایی وجود داشته و امکانات و شرایط پلتفرم نیز توسط مالک آن پلتفرم تعیین می‌شود.

در میکروبلاگینگ متناسب با امکانات پلتفرم موردنظر، امکان انتشار محتوا به‌صورت تصویری، ویدیویی، صوتی و متنی وجود دارد و شما می‌توانید بسته به پیام و اهداف خود از هرکدام از این فرمت‌ها استفاده کنید.

پلتفرم‌های میکروبلاگینگ

امروزه در فضای وب، پلتفرم‌های مختلفی برای میکروبلاگینگ وجود دارد. مواردی که در ایران بیشتر فراگیر هستند، عبارت‌اند از تلگرام، اینستاگرام و توییتر. البته فیس‌بوک هم هنوز مخاطبانی در ایران دارد.

هرکدام از این پلتفرم‌ها امکانات و مزایا و همچنین محدودیت‌های خاص خود را دارا هستند.

برای مثال اینستاگرام با محوریت به اشتراک‌گذاری تصاویر به وجود آمده است ولی قابلیت به اشتراک‌گذاری ویدئو، صوت و متن هم در آن وجود دارد. ولی برای هرکدام از این موارد محدودیت‌هایی وجود دارد.

به‌عنوان‌مثال مدت‌زمان ویدئو باید حداکثر یک دقیقه باشد. همچنین طول متن مربوط به توضیحات هر تصویر (Caption) هم می‌تواند حداکثر ۲۲۰۰ کاراکتر باشد.

محدودیت دیگری که اینستاگرام دارد، عدم امکان قرار دادن لینک در کپشن تصاویر است که در صورت نیاز به لینک دادن، می‌توان این کار را در قسمت بیوی حساب کاربری انجام داد.

محدودیت اصلی توییتر هم در حداکثر تعداد کاراکترهای هر پست است که ۲۸۰ کاراکتر تعیین شده است.

مزایای میکروبلاگینگ

میکروبلاگینگ یک سری مزایا دارد که باعث شده است علاقه و رغبت مردم به استفاده از این نوع بلاگینگ افزایش یابد. ازجمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

صرف زمان کم برای تولید محتوای موردنظر

مهم‌ترین مزیت میکروبلاگینگ نسبت به وبلاگ نویسی این است که زمان بسیار کمتری صرف تولید و انتشار محتوا می‌شود.

البته با توجه به فراگیری استفاده از وردپرس در وبلاگ نویسی، مدت‌زمان لازم برای انتشار یک پست کوتاه در وبلاگ شخصی هم کاهش یافته است و این کار به‌آسانی می‌تواند صورت بگیرد ولی بااین‌وجود، بازهم مدت‌زمان لازم برای میکروبلاگینگ کمتر است.

صرف زمان کم برای مخاطب جهت مطالعه و دریافت پیام اصلی

با توجه به کوتاه بودن پیام‌ها در میکروبلاگینگ و همچنین تجمیع پیام افراد مختلف در یک فضای واحد، زمانی که مخاطب برای مطالعه و دریافت پیام افراد صرف می‌کند، نسبت به وبلاگ کمتر است.

امکان ارسال چندین مطلب با موضوعات مختلف در یک روز

با توجه به سهولت ارسال پیام و همچنین کوتاه بودن پیام‌ها، فرد این امکان را دارد که در هرزمانی از روز که پیامی داشت به‌آسانی و با صرف کمترین زمان، آن را با مخاطبانش به اشتراک بگذارد.

روشی آسان برای به اشتراک‌گذاری اخبار و پیام‌های فوری با دیگران

با توجه به موارد گفته‌شده قبلی، این روش باعث می‌شود، به اشتراک‌گذاری اخبار و مطالب فوری با دیگران به‌آسانی صورت بگیرد.

روشی آسان برای ارتباط مستقیم با مخاطبان

با توجه به امکان کامنت‌گذاری و دریافت بازخورد از مخاطبان در پلتفرم‌های مختلف، با میکروبلاگینگ می‌توان به‌آسانی و در سریع‌ترین زمان ممکن نظرات مخاطبان را دریافت کرد.

سهولت تولید محتوا با گوشی تلفن همراه

با توجه به نرم‌افزارهای خاص این پلتفرم‌ها برای نصب بر روی تلفن همراه، امکان تولید محتوا و به اشتراک‌گذاری آن با دیگران از طریق گوشی تلفن همراه و در هر موقعیتی امکان‌پذیر است.

تمرین ایجاز گویی

با توجه به محدودیت تعداد کلمات و حجم محتوا در پلتفرم‌های مختلف، افرادی که به میکروبلاگینگ روی آورده‌اند، به‌مرور مهارت نوشتن و سخن گفتن موجز و مختصر را در خودشان تقویت خواهند کرد که مهارتی مفید و کاربردی است.

تقویت مهارت نویسندگی

درصورتی‌که شما وبلاگ شخصی ندارید، میکروبلاگینگ می‌تواند نقطه شروع خوبی برای نوشتن در فضای مجازی باشد. سعی کنید در اولین فرصت، حساب کاربری خودتان را در این پلتفرم‌ها ایجاد کرده و شروع به نوشتن کنید.

این کار به‌مرور باعث تقویت مهارت نویسندگی شما خواهد شد و با شروع از این نقطه می‌توانید در وبلاگ نویسی هم موفق عمل کنید.

حضور افراد پرشمار در پلتفرم

 با توجه به حضور تعداد زیادی از مردم در پلتفرم‌های فراگیر، درصورتی‌که محتوای تولیدی شما جذاب بوده و از کیفیت بالایی برخوردار باشد، احتمال به اشتراک‌گذاری و دیده شدن توسط تعداد زیادی از مخاطبان وجود دارد.

معایب میکروبلاگینگ

میکروبلاگینگ معایبی نیز دارد که در ادامه به‌اختصار به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنم.

تولید محتوا بر روی پلتفرم

یکی از معایب اصلی این است که محتوای تولیدی شما بر روی یک پلتفرم عرضه می‌شود که اختیار آن طبیعتاً در دست شما نیست.

با توجه به شرایط خاص حاکم بر کشور، هرلحظه این احتمال وجود دارد که یکی از پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی از دسترس خارج شود. در این صورت کل محتوای تولیدی شما، کارایی خود را از دست خواهد داد و ارتباطتان با مخاطبین قطع خواهد شد.

نبود تمرکز و یادگیری و درک مطالب به‌صورت سطحی

با توجه به محدودیت‌های حاکم بر پلتفرم‌های مختلف، وجود عوامل حواس‌پرتی متعدد در حین مطالعه و تنوع بالای مطالب، عملاً انتقال مطلب و یادگیری به‌صورت سطحی صورت می‌گیرد و ارتباط عمیقی بین تولیدکننده محتوا و مخاطب برقرار نمی‌شود.

عدم امکان جستجو توسط موتورهای جستجو

مشکل مهم دیگری که میکروبلاگینگ دارد این است که محتوای تولیدی قابلیت سرچ توسط موتورهای جستجو را نداشته و عملاً بعد از مدتی بدون مصرف مانده و در زیر حجم بالایی از محتواهای دیگر مدفون خواهد شد.

جمع‌بندی

همان‌طور که گفته شد، میکروبلاگینگ (Microblogging) یا وبلاگ نویسی کوچک، تولید محتوا با حجم کمتر و سرعت بالاتر در فضای دیجیتال است که در پلتفرم‌های خاص صورت می‌گیرد و اخیراً مورد استقبال بسیاری از مردم هم قرار گرفته است.

مزایا و معایب میکروبلاگینگ گفته شد که با توجه به آن موارد می‌توان نتیجه‌گیری کرد که میکروبلاگینگ و وبلاگ نویسی نمی‌توانند جایگزین هم باشند بلکه با توجه به اهداف موردنظر، هر فرد می‌تواند از هرکدام استفاده خاصی به عمل آورد.

درنهایت اینکه میکروبلاگینگ جذابیت‌های خاص خود را دارد و می‌توان از آن به‌عنوان نقطه شروعی برای وبلاگ نویسی هم استفاده کرد.

درصورتی‌که موارد دیگری در خصوص میکروبلاگینگ و مزایا و معایب آن به نظر شما می‌رسد که در این متن گفته نشده، خوشحال خواهم شد که آن را برای مطالعه من و سایر دوستان در بخش دیدگاه‌ بنویسید.

 

مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

۷ توصیه برای نویسندگی موفق

چرا باید محتوای رایگان تولید کنیم؟

۱۲ عادت وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای

این مطالب رو هم پیشنهاد می‌کنیم ببینید

3 دیدگاه

  1. با سلام و خسته نباشید
    امکانش هست جهت جذب فالوور میکروبلاگینگ در اینستاگرام انجام بشه و سپس برای بعضی مطالب خاص و پرمحتوا تر به بلاگ سایت اصلی (از طریق استوری) لینک داده بشه؟ تا هم جذب فالوور انجام بشه و هم کسانی که محتوای غنی تری نیاز دارن به بلاگ مراجعه کنند؟

    1. سلام علی عزیز،
      این یک استراتژی متداول تو حوزه محتواست که به الگوی هاب و اسپوک معروف هستش. با جستجوی عبارت «الگوی هاب و اسپوک» تو گوگل می‌تونی هر چه بهتر و بیشتر با این روش آشنا بشی.
      موفق باشی دوست عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *